Pirkkalaiskirjailijoiden toiminnan tavoitteena on innostaa ihmisiä lukemaan ja tuoda kirjailijoita lähemmäksi lukevaa yleisöä. Tämä blogi on avoin foorumi Pirkkalaiskirjailijat ry:n jäsenille. Sen kautta haluamme antaa lukijoillemme näköalan kirjailijan arkeen ja juhlaan.

torstai 14. huhtikuuta 2011

CrimeTime vieraili 25.3.2011

CrimeTime on kustantamona erikoisuus, joka tulee väistämättä muuttamaan kirjamarkkinoiden pelisääntöjä Suomessa. Ei pelkästään siksi, että CrimeTime:n dekkaristit muodostavat osuuskunnan, vaan koska se tavoitteiltaan muutenkin muistuttaa kynätyöläisten unelmaa reilusta kustantamosta.

CrimeTime:n perustajat, Hesarin rikostoimittajina yhteen nivoutunut superkaksikko Jouni Tervo ja Harri Nykänen vierailivat Tampereella Pirkkalaiskirjailijoiden vieraina maaliskuisena perjantaina. Uutiset kustantamon perustamisesta olivat olleet julkisuudessa jo pidempään, mutta vasta paikanpäällä tavattuna kävi selväksi, millä tavoilla CrimeTime voisi toimia esimerkkinä muillekin 'pörssikatedraalien' valtaan kyllästyneille kirjailijoille - samoin kuin kyllä sekin, miten etuoikeutettuja dekkaristit Suomessa ovat verrattuna muihin kynätyöläisiin.

Uusi osuuskuntakustantamo aloittaa tänä vuonna varovasti muutamalla kovakantisella dekkarilla, joiden menekki on ainakin periaatteessa taattu nimekkäillä tekijöillä.
Lisäksi kustantamo aikoo olla näkyvästi mukana sähkökirjojen markkinoinnissa. Niiden tuottamisessa Tervo & Nykäsellä on iso avustaja, mediafirma Elisa, jonka sähkökirjavalikoima on kuulemma isointa mitä Suomessa on tänä vuonna tarjolla. Sähkökirjojen suhteen toimintaperiaate on täysin vastakkainen kuin muilla kustantamoilla, joille sähkökirja tuntuu olevan pakollinen rasite. CrimeTimen herrat kertoivat näkevänsä sähkökirjan mainonnan välineenä varsinaiselle printtituotteelle.

Tampereelta uuden kustantamon suojiin on päässyt kirjailija Seppo Jokinen. Hän kiitteli CrimeTimen täyttäneen kaikki odotukset niin kirjan editoinnin kuin ulkoisen tuottamisen osalta, jopa käännösmarkkinoiden suhteen. Pohjoismaisen dekkarin buumia maailmalla uusi kustantamo pystyy kuulemma hyödyntämään Amerikan sillanpäässä Ice Cold Crime -kustantamon ja Jouko "Jarkon veli" Sipilän avulla.


* Pidempi versio tästä raportista löytyy VerkonAatos-kulttuurijulkaisusta

http://www.uta.fi/~csmaso/aatos/crimetime2011.htm


Tunnisteet: , ,

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu